שייכות עובדים מתחילה במפגש

מאת:

אברהם אייזן – בעל תואר מוסמך במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית.  בוגר בית הספר תפנית בייעוץ ארגוני. בעל 15 שנות ניסיון בניהול והובלת פרויקטים חוצי מגזרים

אברהם אייזן
elevate-vofmJUVScDE-unsplash
שייכות עובדים נוצרת באמצעות מפגשים ופעולות היוצרות יחד תשתית להיכרות בני-אישית. קבלו חמישה רעיונות שיעזרו לכם להפוך אירוע חד פעמי לתרבות ארגונית

שתפו את הפוסט:

חיזוק תחושת שייכות עובדים היא אחד מהאתגרים המרכזיים של צוותי ניהול בכל ענפי המשק. בסקרים השנתיים שעורכת חברת גלופ עולה שכ-70% מהעובדים מדווחים על חוסר מחוברות למקום עבודתם. הנתונים המדאיגים עומדים בניגוד להשקעות ההולכות וגדלות בחיזוק תחושת המחוברות . מאירועי חברה ועד לפינות קפה ומרחבי עבודה משותפים . הפער המתמשך בין תשומות לתפוקות מזכיר ציטוט ידוע של אלברט אינשטיין:

"טיפשות לעשות את אותו הדבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה".

אירועים מושקעים ופינות קפה בהם אנשים אמורים להיפגש ולהחליף רעיונות, אינם מספיקים. ללא שינוי בסטינג העובדים ימשיכו להיות כמו משתתפים בהצגה, צופים ולא משתתפים. כדי לחולל שינוי ולהפוך אותם מפסיביים לאקטיביים יש צורך להכניס משתנה נוסף למשוואה, פעולות המעודדות שיח.

שייכות עובדים מתחילה במפגש בלתי אמצעי

יוצרים הזדמנויות לשיח ולא רק למפגש

כדי ליצור מפגש אין צורך בהשקעות חדשות או בהקצאת משאבי זמן בלתי נגמרים. כל שצריך הוא לשנות את המיינד-סט, ולראות כיצד לפעולות הקיימות אנו מוסיפים רכיב קבוע, של מפגש מעודד שיח, היוצר קשרים בינ-אישיים ומעודד את תחושת שייכות. אספתי עבורכם חמישה רעיונות שיהוו את הבסיס ליצירת השינוי.

ברגע שתתחילו תופתעו לראות שהעובדים והעובדות יתחילו ליזום ולהביא רעיונות. כך שהרעיונות שכאן הם רק נקודות ההתחלה.

  • להשאיר ניידים מחוץ לחדר– פעם לפני עידן הגלילה, היינו נכנסים לחדר ומתחילים לדבר עם האנשים שסביבנו עד שהפגישה הייתה מתחילה. היום רבים גוללים את עצמם לדעת, עד שמתחילים. שינוי הרגל קטן לשים את הטלפון מחוץ לחדר הישיבות יכול להוות טריגר טוב לשיחה.
  • 5 דק' של השראה– בישיבות צוות כדאי לתת לשני אנשים לפתוח עם המלצה על ספר\סרט\פודקסט. הכוונה אינה להפוך את הישיבה לפטפטת, אלא ב- 10 דקות להביא ווייב אחר המשנה את הדינמיקה בחדר. בה לכל אחד יש ערך ייחודי שהוא מביא עימו.
  • פעילות ODT\חדר בריחה– בחרו פעילויות בונות צוות המחייבות עבודת צוות. השמות דגש על שילוב בין צוותים אורגניים. אל תסתפקו בחוויה בלבד הקדישו זמן לעיבוד כך שהחוויה החיובית תהפוך לבסיס לשיח.
  • אדם מביא עולמו- בשבוע בו חל יום ההולדת של העובד.ת תנו לחוגג חלון זמן של 10 דק' לספר על נושא הקרוב לליבו, מטיפים לטיול משפחות ועד לצלילה ללא בלוני חמצן . אתם תופתעו לגלות עד כמה אנשים אוהבים לשתף ולקבל תשומת לב אישית שאיננה קשורה לשדה המקצועי.
מחוברות עובדים אינה קונפטי
Photo by Hugo Ruiz on Unsplash

רוצים שייכות עובדים- השקיעו פחות בקונפטי ויותר בתהליכים

אירועי שיא הם חשובים ולא מומלץ לוותר עליהם אך יש לראותם כקטליזטור. שינוי ארגוני ויצירת תחושת שייכות נוצרים באמצעות יצירת מסורות ושגרות.

לא צריך להתנפל ולעשות את כלל הפעולות ביום אחד. דווקא הבניה ההדרגתית ויצירת מסורות קבועות היא זו היוצרת תחושה של ביטחון ושייכות הנבנים בהדרגה.

בשורה התחתונה תועלות

שייכות עובדים אינה נגמרת בתחושות חיוביות אצל העובד הבודד, יש לה השפעה רוחבית. מחקרים מראים שעובדים שחשים שייכות יוצרים אדוות חיוביות. הם נוטים לשתף במידע ולעבוד בצוות, להוציא פחות ימי מחלה ולהירתם למשימות מעבר להגדרת התפקיד המובנת שלהם. הם הופכים בהדרגה לשחקנים קבוצתיים. הרוצים שקבוצתם תנצח!

הגעתם עד לפה, קחו טיפ אחד והחלו ליישם. "גם מסע בן אלף מילין מתחיל בצעד אחד קטן"

 

מחוברות עובדים

בשורה התחתונה – חיזוק המחוברות חוסכת בהוצאות הגיוס, ההשמה והחניכה. מעלה תפוקות ויוצרת צוותים מגובשים היכולים להתמודד עם השינויים התכופים שהמציאות מזמנת. מחוברות שכזו לא יוצרים על הדרך, היא צריכה להיות מנוהלת, מלווה ובעיקר מדויקת ומותאמת לקהלי היעד.

הרשמה לניוזלטר

אנחנו לא שולחים ספאם!

הרשמה לניוזלטר

פוסטים נוספים שיעניינו אותך:

מחוברות עובדים כמענה לגלי התחלופה

קצב התחלופה הגבוה במקצועות המכירות והשירותים, יוצר מעגל קסמים של גיוס-הכשרה-סיום העסקה וחוזר חלילה. מחוברות עובדים יכולה לשבור את השרשרת. בואו תראו איך ניתן לצאת מהלופ בפעולות פשוטות

מחוברות עובדים – סירת ההצלה לעתות משבר

השקעה במחוברות עובדים היא צורך קיומי לחברות הרוצות ליצור סביבת עבודה בטוחה, מאפשרת ומצמיחה. בפוסט הבא אתן טיפים ליצירת מחוברות מבלי לשבור את המסגרת התקציבית

דילוג לתוכן