מנטורינג פנים ארגוני לא נעשה כלאחר יד. הוא דורש מהמנטי והמנטור להשקיע זמן וקשב מעבר לתפקידיהם הרגילים. במציאות של עומס משימות השקעה זו אינה מובנת מאליה. לכן חשוב כבר בתהליכי התכנון לזהות את המוטיבציות ואת "תמונת הניצחון" הרצויה של כלל המשתתפים מהמנטורים והמנטוריות ועד לחברות ההנהלה המלוות את התהליך.
לאחר שבפוסטים קודמים הסברתי איך מתחילים לקיים תהליך מנטורינג פנים ארגוני. בפוסט הבאה אראה איך בניית תהליך נכון מאפשרת לכולם להרגיש את חווית הניצחון המיוחלת.
מנטורינג פנים ארגוני מעצים את הפרט
אין אדם שלא רוצה להתפתח, ללמוד ולהרחיב את יכולותיו. אולם במירוץ החיים ההתפתחות האישית נדחקת לא פעם לצד, הדחוף דוחק את החשוב. מנטורינג פנים ארגוני שבמרכזו למידה פנים ארגונית המבוססת על שיח והתנסות מהווה מכפלת כוח. כזו המאפשרת לצאת מהשוטף ולהביט רחוק. המשותף, החברותא והשיח הם אלו ההופכים את המסע ממשימה אישית שלרוב נדחקת לצד לחוויה קבוצתית. כזו המגדילה את ההערכה האישית של הפרט, יוצרת שיתופי פעולה צוותיים ומאפשרת למחוברות לרדת מקיר הסיסמאות לפעילות היום יומית.
מנטורינג פנים ארגוני מקדם למידה והתפתחות
את עיקר הידע המקצועי שברשותנו לא רכשנו באוניברסיטה או בקורסים מקצועיים. המודלים התיאורטיים חשובים להמשגה אך ניסיון וידע רלוונטי נוצרים מתוך התנסות ומשיחות עם קולגות ועובדים וותיקים. מנטורינג פנים ארגוני מסייע לידע המסתובב במסדרונות להיות מדובר ומומשג. התהליך מאפשר לעובדים ולעובדות לחלוק ידע, להתמודד ביחד עם אתגרים ובעיקר לפתח נקודות מבט שונות ובכך לחזק את החוסן הארגוני.
למידה המתקיימת במסגרת תהליך מנטורינג פנים ארגוני לא מצריכה כיתה וברקו, לא יהיו בה נקודות זכות וגם לא בורקסים של פינת קפה. את מקומם של אלו יחליפו שיח, שאילת שאלות ומעל הכול מרחב בטוח להייעצות ושיתוף.
מנטורינג פנים ארגוני מעלה את רמת שביעות הרצון
חברת גאלופ העולמית בוחנת מידי שנה את השאלה, מה עובדים רוצים?
מתשובותיהם של עשרות אלפי עובדים מרחבי העולם עולה מגמה ברורה. עובדים נשארים במקום עבודה כאשר הם חשים תחושת התפתחות, וזוכים לניהול קשוב ולסביבה תומכת. התשובות אינן משתנות כך שזו אינה סטיית תקן אלא מגמה ברורה.
תהליכי מנטורינג פנים ארגוניים עונים בדיוק על הצורך הזה. באמצעותם מנגישים ידע, מאפשרים ללמוד דברים חדשים ונותנים לעובדים את התחושה החשובה מכולם, רואים אותי!
באמצעות תהליכי מנטורינג תהליכי הצמיחה הם קבוצתיים. היחיד גדל יחד עם הצוות העובר עמו את התהליך. המסע המשותף יוצר לכלל המשתתפים תחושה ייחודית של מחוברות ושותפות. במציאות המורכבת של ניכור והעדר מחוברות זהו חלום ששווה להשקיע בו.
האם ישנה הלימה בין ההשקעות לתוצאות?
לעומת תהליכים חד פעמיים, ההשקעה בתוכניות מנטורינג פנים ארגוניות נושאת עימה פוטנציאל להצלחה ארוכת טווח. האפקטיביות הרבה הטמונה בהן מובילה לחיסכון בעלויות העקיפות של גיוס והשמה של עובדים שיבואו כדי להחליף את אלו שירגישו שהם אינם מתפתחים במקום העבודה. את שעות החפיפה וצבירת הניסיון העוברות במאותיהם בלי שאיש מתמחר אותן. וכמובן יגבירו את תפוקתם של העובדים והעובדות שכבר איבדו את הברק בעיניים ומחפשים ריענון ואתגר.
תהליכי העצמה כדוגמת מנטורינג פנים ארגוניים, הנראים במבט ראשוני כתוספת של תשומות וכהשקעה שלא ברור אם היא תניב ביום מן הימים. טומנים בחובם הזדמנות לחיסכון במשאבים לטווח הארוך, בהקטנת תחלופת עובדים ועובדות והבאת ערך מוסף ייחודי במיתוג המעסיק.
בואו נכיר לעומק
לצד ההזדמנויות הרבות אין ספק שתהליכי מנטורינג פנים ארגונים מצריכים השקעה של משאבים פנימיים ולא מעט ידע. אל תאלתרו קחו את ההזדמנות בשתי ידיים וצרו איתי קשר. יחד נבנה תהליך אפקטיבי המנווט בין המוטיבציות והצרכים המשתנים של הארגון והמשתתפים. לאחר שתציבו את המטרות החשובות לכן, נגדיר תוכנית פעולה המעשירה בכלים פרקטיים ואפקטיביים את ארגז הכלים של חברי הצוות ונחזק את החוסן הארגוני